Uitgeblust na een dag werken? Doodmoe na een gesprek? Terwijl je wel houdt van je werk want daar ligt het niet aan. Hoe dat kan en wat je eraan kan doen. Daar wil ik in dit blog meer over vertellen.

Mensen helpen is je passie

Dus als je werkt met mensen, ze traint, coacht, helpt, dan ken je het wel. Dat je je soms totaal moe of down voelt. Als een ballonnetje leeg gelopen. Hoe kan dat nou toch? Denk je dan. Want je bent gek op je vak. Je haalt er plezier en voldoening uit. Dus hoe komt dat nu dat je je wel zo voelt?

Iedereen die met mensen werkt heeft het weleens gehad. De 1 in meerdere mate dan de ander. En het is eigenlijk ook een logisch gevolg van je dienstverlenende beroep. Als je je tenminste niet bewust of extra alert bent op: je eigen energiebeheer. En daar zit dan ook gelijk de oplossing.

Alles is energie

Alles is energie; mensen, dieren, voorwerpen, situaties, omgeving enz. Eigenlijk is het allemaal een verzameling van moleculen en atomen die steeds in een andere frequentie bewegen. Dat zorgt ervoor dat de trilling anders is bij mensen, voorwerpen, situaties, foto’s, bloemen, namen, kleuren, tekeningen, een team of een organisatie. Zelfs de trilling van twee mensen is verschillend. Deze trillingsfrequenties zijn heel subtiel en niet makkelijk gewoon waar te nemen. Maar wel via je intuïtie en haar 5 communicatiekanalen.

Energie is een drager van informatie

In  jouw energie en in die van alle anderen ligt informatie opgeslagen. Over hoe je in elkaar zit. Wat je hebt meegemaakt. Wat je meningen, gevoelens, gedachten en emoties zijn. Welke kwaliteiten en potenties je hebt. Wat je gisteren gegeten hebt of waar je op vakantie bent geweest. Ga zo maar door.

Interactie en Wisselwerking

Er is een wisselwerking en interactie tussen verschillende energieën. Denk maar eens aan de invloed van muziek (= energie = trilling) op jouw gemoedstoestand (= energie) en/of je denken (=energie). Ook als je er niet bewust van bent, is die interactie er wel. Niet alleen richting jou maar ook vanuit jou richting anderen. Alles wat jij voelt, denkt, zegt en doet, heeft energie en dus invloed op energievelden van mensen en plaatsen rondom jou.

Jij bestaat uit energie in een fysieke verpakking. En zo is dat voor alles en iedereen om je heen. Door je aandacht te richten op iets of iemand, ga je onbewust jouw energieveld vergroten die kant op. Je zit in een gesprek met iemand, je luistert en daardoor vergroot je (vaak onbewust) je aura. Daardoor komt jouw energie in aanraking met de energie van die ander. En vindt er ook een uitwisseling van energie plaats. Dat hoeft geen probleem te zijn.

Maar dat is het wel als je er niet van bewust bent én je je eigen energieveld niet hebt beschermd daartegen. Wat er dan kan gebeuren is dat je de emoties, herinneringen of gedachten van die ander oppikt. Waar jij dan vervolgens last van krijgt. Omdat ze negatief zijn of iets ouds van jou triggeren of omdat het gewoonweg teveel energie is.

Jouw stappenplan hiervoor is als volgt:

1) Wees je bewust van jouw eigen energie.
Hoe voelt die als je rustig, fit en relaxed bent?

2) Herken wanneer er sprake is van energie-uitwisseling.
Wat gebeurt er met je? Waar herken je dat aan?

3) Train je reading-skills.
Op het moment dat je weet welke informatie er schuil gaat achter de opgepikte energie (en dat doe je door te readen) kan je er iets meedoen en loslaten. Zodat het geen invloed meer heeft op jou.

4) Zorg dat je energie constant op peil is.
Maak een plan voor jezelf. Wat geeft energie? En plan dat in in je leven.

5) Teveel  en negatieve energie kwijtraken
Laat overtollige energie letterlijk uit je lichaam stromen en laad jezelf opnieuw op met krachtige reinigende energie.

Op stap 5 van het stappenplan ga ik nu wat uitgebreider in. Want hoe laat je overtollige energie los en hoe laad je jezelf weer op?

Oefening:
Zorg dat je 5 a 7 minuten ergens ongestoord kan zitten.
Sluit je ogen
Adem in door je neus
Adem uit door je mond
Bij de inademing visualiseer je dat je sterke, reinigende energie inademt
Bij de uitademing adem je die overtollige energie uit
Terwijl je inademt zeg ik in jezelf: ik adem krachtige levensenergie in
Terwijl je uitademt zeg in jezelf: ik adem vermoeidheid en teveel energie uit
Doe dit 10 x achter elkaar
Leg daarna je handen op je buik; net boven je navel. Daar zit je krachtcentrum
Je visualiseert dat er uit je handen witte, glinsterende energie stroomt rechtstreeks daar je buik in.
De energie komt via je buik je lichaam in en verspreid zich door heel je lichaam.
Je wordt door die energie weer helemaal opgeladen.
Blijf zo zitten tot je ongeveer 5 minuten in totaal zo gezeten hebt.
Je voelt vanzelf wanneer de energie toestroom stopt
Dan open je je ogen en voel je totaal krachtig en fit