Druk hoofd? Heb je ook soms het gevoel dat het maar niet stil wordt in je hoofd? Dat het maar blijft doorgaan. Met ideeën. Dingen die je nog moet doen. Die je niet moet vergeten. En nog meer en meer. Ik geef je in dit artikel 3 alternatieven voor meditatie.

 

Voor meer rust in je hoofd.
En daarmee in je lijf.
Wat weer zorgt voor energie en actie.

Een druk hoofd verlamt

Een druk hoofd verlamt namelijk. Ook al komen er veel ideeën of acties in je hoofd voorbij.
Doordat je niet goed kan filteren. Het komt namelijk aan de lopende band binnen.
Zie je niet de verschillende lijnen. De stappen. En kom je juist tot niks.
De meest gebruikte en gezegde methode hiervoor is: mediteren.

 

Maar Meditatie is niet voor iedereen geschikt.
Tenminste; niet de klassieke manier zoals de meesten die kennen.
Die van: focus op je ademhaling en dan wordt je hoofd leeg.
Nou ik kan je vertellen: na jaren proberen lukte het mij nog steeds niet.

 

Dus ben ik naar andere manieren gaan zoeken.
Voor rust in mijn hoofd.

Analystische mensen

 

Ik heb gemerkt dat voor analytische mensen. Mensen met een snelle mind. De klassieke manier niet werkt. Door te focussen op de ademhaling is er nog steeds ruimte voor de snelle flitsen. In je hoofd. Met ideeën, reminders, moet-dingen. Door de jaren heen heb ik dat gezien bij mijn klanten en bij mezelf.

 

Terwijl het erg belangrijk is om die mind soms de mond te snoeren.
Om ruimte te maken voor je gevoel. Je intuïtie. En om inspiratie te ontvangen.

3 manieren

Dus ik heb een kort filmpje opgenomen met 3 andere manieren.