Perfectionisme. Ik heb er nog regelmatig last van. Jij ook? Dat het super moet zijn. Perfect. En is het dat niet; dan wacht ik. Schaaf ik, verbeter ik. Over and over. Net zolang tot ik het super vind.
Maar dat heeft echt 1 groot nadeel.
Dat ik dan door mijn perfectionisme dingen niet doe, uitstel of dat het er helemaal niet van komt. Herken jij dat?
Er is niks mis met dingen goed willen doen. secuur zijn. Jouw klanten het allerbeste willen geven. Van jou. Van jouw producten. Om ze echt verder te helpen. Maar het is zo jammer als het doorschiet. Waardoor je juist niet dat in de wereld kan zetten, wat je wilt.
Nou moet ik zeggen dat het de afgelopen jaren wel erg verbeterd is. Ik heb er stukken minder last van.
Hoe ik dat gedaan heb? Door vooral mijn mind te herprogrammeren. Het MOETEN eraf te halen. Goed is goed genoeg.
Maar soms duikt het nog op. Zomaar.
Perfectionisme is niet alleen een woord.
Of een gevoel.
Maar ook een energie.
De energie van Goed genoeg zijn.
En houdt die energie jou tegen.
Dan heeft dat invloed op de energie van jouw bedrijf.
Groei wordt geblokt.
Klanten voelen dat onbewust.Dus dat stukje pak ik dan ook aan.

Als het weer de kop opsteekt.
Dat het allemaal super perfect moet zijn…

Hoe?

Nou eigenlijk erg simpel.
Ik hou van simpele energetische oefeningen!
Hoe sneller; hoe beter.
Dus ik heb een korte video voor je opgenomen. Met de korte tip die ik altijd gebruik. Als ik voel dat mijn perfectionisme mij blokt en mijn groeit belemmert.