Video’s maken, blogs schrijven, emailmarketing, storytelling, SEO, Insta stories. En dat is nog maar een fractie van de dingen die je volgens de vele experts allemaal zou moeten doen om een booming business te krijgen.

 

De overload aan technieken, tools en strategieën komen je als ondernemer als een soort tsunami tegemoet.  Ik zie bij mijn klanten wat dat met hen doet. Het gevoel te verdrinken, de weg niet meer vinden, wegdrijven van jouw essentie, kom ik vaak tegen. De verhouding aan je bedrijf werken versus in je bedrijf werken is dan helemaal scheef getrokken.


Geen groei
Het interessante is dat mijn klanten en jij ook wel weten dat als de balans scheef is, er geen groei kan plaatsvinden. Want het levert onrust en hectiek op. De energie die ermee geproduceerd wordt,  is dus ook geen groei energie maar verwarrende energie. Dat is dan tevens de energie die je (onbewust) uitzendt en waarop (onbewust) potentiele klanten reageren. Of juist niet reageren.


Jij, Ik, Dilemma
Het voelt als een dilemma. Ga je niet mee in wat de experts zeggen of juist wel? Dit dilemma heb ik ook een tijd gehad en zelfs soms nog heb. Ik heb ook een beetje een alles of niks actie energie. Iets dat mij in het verleden erg in de problemen heeft gebracht. Als je alles of niks doet dan wordt de disbalans in jezelf steeds groter. Wat bij mij resulteerde in het totaal kapot maken van mijn lichaam. Door blijven lopen met klachten, met jaren later als gevolg:  chronische pijnen aan schouder en benen door chronische overbelasting.


Bewust kiezen voor ondernemerschap
Wetende dat ik zo elkaar zit, heb ik bij de start van mijn bedrijf bewust gekozen om te letten op balans. Balans in uren werken en afwisseling. Maar ook ik bemerkte na een jaar dat ik me liet meeslepen in de trends en tools van de marketing. Dus wat heb ik gedaan?


De informatie ligt in de energie
Ik ben gaan connecten met mij, met mijn klanten en mijn bedrijf. Ik ben de energie gaan lezen en op onderzoek gegaan. Vragen die ik hierbij stelde waren: wat is de beste manier om mijn bedrijf te runnen? Wat past bij mij en mijn klanten? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf precies in lijn is met wie ik ben? Wat zorgt voor groei energie in mijn bedrijf? Wat moet ik vooral wel en vooral niet doen om een succesvol bedrijf te krijgen?

 

Lees ook: Het Energetisch Ritueel voor Business & Groei

 

Deze zoektocht heeft geresulteerd in 5 belangrijke uitgangspunten:

 

➰ Kies voor je marketing (in eerste instantie) dat wat van nature bij jou past
Dat je gemakkelijk afgaat. Ben je iemand die beter mondeling dan schriftelijk zijn verhaal kan vertellen? Ga dan niet gelijk video’s of FB lives maken maar focus je vooral op het schrijven van blogs, social media posts, nieuwsbrieven enz. Doe dit een tijdje zodat je een flinke basis legt voor jouw bedrijf. Ga dan kijken of je er iets aan kan toevoegen wat je spannender of moeilijker vindt.

➰ Niks doen is ook goed
Regelmatig tijd vrijmaken om even te niksen of je te vervelen is heel belangrijk. Dit zijn momenten die je rust geven en waarmee je de balans goed kan houden. Maar vooral zijn dit ook inspiratiemomenten. Door niks te doen geef je ruimte aan de ideeën die omhoog komen.

➰ Stilstand is een belangrijke fase vlak voor groei
De fase waarin je het gevoel hebt dat er niks gebeurt, is een hele belangrijke fase. Voorafgaand aan een groei is altijd een fase van rust. Dat kan voor jou voelen als een periode zonder beweging. Maar dit is de volgende fase na het zaaien, namelijk het rijpen. Jouw visie, jouw producten, jouw verhalen heb je als zaadjes in de wereld gegooid. En die zaadjes zijn geland en moeten nu gaan ontkiemen. Dus forceer niks door een hele andere strategie te gaan volgen, weet dat deze fase erbij hoort.

➰ Jouw bedrijf is een reflectie van jou
Dat betekent dus ook dat belemmerende gedachten jouw bedrijf beïnvloeden. Bijvoorbeeld: geeft verkopen jou het gevoel dat je iemand iets opdringt. Dan is dan een overtuiging die jou tegenhoudt om vanuit een positieve inslag dat te doen. Het is dus goed om regelmatig aan zelfreflectie te doen en te kijken of de dingen die nu niet lekker lopen voortkomen uit jou.

➰ Je intuïtie als leidraad
Het kunnen intappen op jouw intuïtie en dat kunnen vertalen naar concrete informatie zorgt ervoor dat je altijd je richting weet. Dat kan zijn: over waar je naartoe wilt met je bedrijf. Maar ook duidelijkheid over de keuzen die je moet maken. Dat kan gaan van het opstellen van je productaanbod tot je marketingstrategie. Het steeds kunnen connecten met je intuïtie maakt dat je precies weet “aan welke knoppen” je moet draaien om een bloeiend bedrijf te creëren. Juist gecombineerd met alle kennis en kunde die je al hebt, maakt dat tot een ijzersterke fundering van jouw bedrijf.


Kom je nu om
in de brij van (online) marketingtools? Heb je het gevoel dat je bedrijf niet meer past bij wie jij bent? Of wil je het juist naar een hoger niveau tillen maar weet je niet waardoor dat niet lukt?
Neem dan contact op met mij en dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan doen.