Wist je dat de stand van de maan invloed kan hebben op jou. En op jouw bedrijf? En dat je het dus juist kan gebruiken om met succes te business te leiden?

De energie van de maan heeft een enorme invloed op de mens en daarmee ook op je bedrijf. Je kan denken dat dit onzin is, maar kijk eens naar de invloed van de maan op het water op aarde: eb en vloed worden veroorzaakt door de maan.  En aangezien wij mensen voor een overgroot deel uit water bestaan, kun je je voorstellen dat het daar ook impact heeft.

Elke dag verandert de stand van de maan. Dat gebeurt slechts met een aantal graden.  De stand van de maan is in te delen in maanfasen. Globaal gezien heb je 4 maanfasen, namelijk:

  1. Nieuwe Maan
  2. Wassende Maan
  3. Volle Maan
  4. Afnemende Maan

 

Nieuwe maan

Tijdens deze fase kun je de maan niet zien in de lucht. Dat komt omdat de zon en maan tegelijkertijd opkomen en tegelijkertijd ondergaan. Ze staan dus allebei in dezelfde positie ten opzichte van de aarde. Daardoor lijkt het bij nieuwe maan alsof de maan onzichtbaar is.

De nieuwe maan is de start van de maancyclus. Het is een tijd van reflectie en loslaten. Maar vooral van nieuwe intenties en doelen zetten. Wat wil je bereiken de komende maand? Wat wil je creëren? Maak je ideeën concreter en schrijf je to-do-lijst

Business Oefening Nieuwe Maan

1. Schrijf je nieuwe maan doelen op

2. Maak ze concreet

3. Brainstorm op acties bij deze doelen

 

Wassende maan

Dit is de maan oplopend naar de volle maan. In deze fase zie je de maan toenemen in licht vanaf de rechterkant. Deze fase begint ongeveer 2 dagen na de nieuwe maan en loopt tot de volle maan.

Dit is een fase van gezonde ambitie. Wat wil je bereiken? Dit is een goede fase om nieuwe projecten te starten en om concrete acties te koppelen aan de doelen die je tijdens de nieuwe maan hebt geformuleerd.

Leg contacten met mensen. Promoot je activiteiten en producten. Focus op die activiteiten die echt bijdragen aan het realiseren van je doelen. Weet dat in deze periode de energie zo wordt opgebouwd dat er overvloed is. Plan meetings, communiceer je nieuwe ideeën naar buiten, werk andere ideeën concreet uit, schakel hulp in om zaken echt gedaan te krijgen.

Business Oefening Wassende Maan

1. Maak een concrete actielijst horende bij je nieuwe maan doelen

2. Bedenk wat je wil communiceren en hoe

3. Welke connecties kan je gaan leggen om je doelen te bereiken?

 

Volle maan

In deze fase gaat de maan onder op het moment dat de zon opkomt en andersom. De maan is duidelijk te zien als een grote bol licht. De invloed van de volle maan merk je vaak al 2 dagen van te voren en 2 dagen erna kan je het nog voelen. De energie is heel sterk en bereikt zijn hoogtepunt.

Veel mensen hebben last van de energie van de volle maan. Dat heeft vaak te maken met het feit dat je gevoelens nu ook erg sterk zijn. Zowel de positieve als negatieve gevoelens. Tevens hangt er onrust in de lucht wat kan leiden tot slaapproblemen.

Door de hoge energie kan je je juist ook heel creatief en geïnspireerd voelen. Het is dus niet voor iedereen zo dat de volle maan alleen maar onrust geeft. Voel je die extra energie? Gebruik die dan door nieuwe producten en programma’s te creëren, Nieuwe artikelen, blogs of ebooks te schrijven. Maak alle taken af waar je van droomde tijdens de nieuwe maan.

Merk je dat je last hebt van de hoge energie? Zoek dan rust en ontspanning. Verzorg je mind, body en spirit. Mediteer, luister muziek, wandel, ga in bad. Doe dat wat bij jou past.

Ongeacht of je last of juist energiek wordt van de volle maan is deze fase ook een periode van loslaten. Loslaten van overtuigingen, aannames en andere zaken die jou belemmeren. En het is goed om nu stil te staan bij wat je hebt bereikt en waar je dankbaar voor bent.

Business Oefening Volle Maan

1. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

2. Gebruik de Volle Maan Mantra: Ik ben dankbaar voor alle inzichten die ik heb gekregen, voor alle projecten die succesvol geboren zijn en voor de alle mooie dingen die ik in de wereld mag zetten.

3. Schrijf op wat je wil loslaten aan beperkende gedachten, acties of overtuigingen

 

Afnemende maan

In deze fase zie je de maan afnemen. Hij wordt steeds minder zichtbaar en gaat van helemaal vol, naar de letter C en “verdwijnt” dan helemaal uit zicht. Met het letterlijk afnemen van de maan wordt ook de maanenergie minder.

Dit is een periode van rust, reinigen en opruimen. Je voelt het verlangen om op te ruimen, schoon te maken en je voor te bereiden om van de hoge volle maan energie naar de lage nieuwe maan energie te gaan.

Het is tijd voor een grote schoonmaak en het opruimen van vervelende kwesties. In deze fase ga je taken en activiteiten afmaken en de laatste losse eindjes opruimen. Het gaat dan vooral om de dingen die veel energie van je gekost hebben. Ruim letterlijk je bureau en werkruimte op. Gooi weg wat niet meer nodig is. Ontrommel. Op die manier maak je letterlijk en energetisch ruimte voor rust.

Business Oefening Afnemende Maan

1. Schrijf op wat je gaat opruimen tijdens deze afnemende maan

2. Bekijk welke losse eindjes er nog zijn en rond deze dan af

3. Ruim je bureau, je pc en je werkruimte op

 

Ervaar en probeer

Deze beschrijving is een leidraad. Het belangrijkste is dat je zelf gaat ervaren hoe de maan van invloed is op jou. Probeer dus de verschillende Business Oefeningen uit. En bekijk dan later ook hoe dat voor jou werkte.