Vind je het moeilijk om op je intuïtie te vertrouwen? Weet je wel wat je voelt maar blijft het soms ingewikkeld om er totaal op te vertrouwen? En dus naar te handelen? Hoe dat komt en hoe je er weer mee in contact kan komen, lees je in dit artikel.

Iedereen, van jouw hond tot Koningin Maxima is geboren met een intuïtie. Intuïtie is iets dat iedereen van nature heeft. Het is niks raar of alleen voorbehouden aan speciale getalenteerde mensen. Het is de stem van jouw ziel; je zijn. En aangezien we allemaal een ziel zijn in een fysiek lichaam, heeft iedereen dus een intuïtie.

Dit gelezen hebbende, kunnen er verschillende vragen in je hoofd opkomen als:
– Als ik ben geboren met een intuïtie; waarom ben ik me daar dan niet van bewust?
– Waarom voel ik dan geen connectie met mijn intuïtie?
– Waarom is het zo moeilijk om het verschil te zien tussen mijn gedachten en mijn intuïtie? Of tussen wat ik graag wil en mijn innerlijke stem?
– Hoe komt het dat ik het zo moeilijk vind om echt te vertrouwen wat ik vanuit mijn intuïtie ontvang?

Goede vragen!

En als je leert begrijpen hoe het komt dat je bent afgeleid van je intuïtie, dan zal je zien dat gewoon te trainen is. Het contact met je intuïtie. En door het te trainen en te oefenen wordt je vertrouwen vergroot.

Intuïtie vertrouwen

Dus hoe komt het dat jij (en velen met jou) niet meer in contact staan met hun intuïtie?

Ga eerst eens terug naar je kindertijd of kijk eens om je heen naar kinderen onder de 8 jaar. Is het niet prachtig dat zij leven op hun gevoel? Zeggen wat ze voelen en datgene doen wat ze voelen dat ze willen. En hoeveel kinderen hebben ook niet imaginary friend en creëren met hun fantasie hun eigen wereld? Voelen, horen, zien dingen die niet met je gewone zintuigen zijn op te pikken.

Juist in die periode van je geboorte tot ongeveer 8 jaar sta je nog veel meer in contact met je ziel. Omdat dat je natuurlijke manier is. Je bent een ziel in een fysieke verpakking. Dat lichaam is om hier in deze wereld alles te kunnen ervaren en meemaken. Maar het lichaam is niet wie je in essentie bent.

Wat is er nu eigenlijk gebeurd dat het allemaal weg lijkt?

Geleerd om vanuit je kennis te leven

Al vanaf de basisschool word je geleerd om alles te benaderen vanuit je hoofd. Vanuit kennis. Wat je voelt of wat je intuïtie zegt, wordt aan de kant geschoven. We zijn dus zo gewend om alles vanuit die kenniskant te benaderen dat daardoor de connectie met je gevoel is verzwakt. Je herkent het vaak ook niet eens meer. Er is een verwarring over wat je voelt, wat je denkt en wat je denkt te voelen.

Subtiele communicatie vanuit je intuïtie

Je intuïtie communiceert met jou via subtiele, flinterdunne signalen. Signalen die je vaak door de drukte van alledag niet oppikt. Juist omdat er zo’n groot beroep wordt gedaan op je ratio en er weinig momenten van echte ontspanning zijn, gaan die signalen vaak langs heen. Ze waren er wel maar je hebt ze gewoonweg gemist.

Misopvattingen over hoe je intuïtie werkt

Vaak wordt er gedacht dat als je iets mega-groot, overduidelijk in je lichaam voelt, dat dan je intuïtie spreekt. Terwijl er zoveel meer verschillende manieren zijn waarop je intuïtie jou dingen wil doorgeven. Denk eens aan: signalen via woorden, beelden, geluiden die in je dagelijks leven langskomen of iets dat wel erg “toevallig” is dat je dat net nu ziet of hoort. De onwetendheid over die manieren zorgt ervoor dat je denkt dat je intuïtie er niet meer is.

Intuïtie vertrouwen, Goed nieuws!

Omdat je intuïtie iets is dat je van nature hebt, betekent het ook dat je het gewoon weer kan aanwakkeren. Er zijn twee makkelijke manieren waar je nu al mee kan beginnen.

Tip 1 Mediteer

Mediteren zorgt ervoor dat je uit je hoofd en terug in je lichaam (naar je gevoel) gaat. Nu weet ik dat je misschien denkt: oh nee dat heb ik geprobeerd maar werkt totaal niet! Mediteren op de klassieke manier zoals focus op je ademhaling en dan wordt je hoofd leeg, is voor velen niet de meest handige manier. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om te mediteren. Als je 1 minuut lang 1 woord in je hoofd zegt; dan mediteer je al. Haal je een fijne herinnering van bijvoorbeeld een vakantie in je hoofd en voel daar weer bij hoe je je toen voelde. Dan mediteer je. Ga een blokje wandelen of een stukje autorijden door de polders. Dan mediteer je ook. Probeer verschillende soorten meditatie uit en vindt jouw meditatie-manier.

KIJK: Deze 2 video’s van mij over de mythes van Mediteren (inclusief tips):

https://www.youtube.com/watch?v=ANMbj8s75js
https://www.youtube.com/watch?v=Ss1QwTPzr08

Tip 2 Hou een dagboekje bij

Door stil te staan bij wat je hebt meegemaakt, gevoeld of gedaan, krijg je inzichten. Ook zorg je ervoor dat je weer in contact komt met je innerlijk. Je gevoel en je essentie. Het hoeven geen uitgebreide verslagen te zijn. Maar een momentje van reflectie en bezinning.  Schrijf bijvoorbeeld eens iedere avond op: a) waar je trots op bent die dag,  b) waar je dankbaar voor bent die dag en c) waar je jezelf een compliment voor geeft die dag.

Op welke manier ga jij je intuïtie weer triggeren en wakker maken? Heb je nog andere goede tips daarvoor? Deel ze vooral hieronder!