Topsporters gebruiken het heel veel. Voor een grote wedstrijd of andere sportieve piekmomenten. Maar ook professionals of ondernemers voor een presentatie of onderhandeling.
Visualisatie.
Het is een hele krachtige manier om je doelen te bereiken. In dit artikel ga ik in op Hoe visualiseren jou kan helpen om je doelen te bereiken.

 

Wat is visualisatie?
Visualiseren is het met je mind creëren van beelden. Het is het voor ogen halen van een situatie of een handeling. Vaak heeft het te maken met een transformatie of doel dat je wil behalen. In je hoofd vorm je het hele plaatje van hoe het eruit ziet als je dat doel of transformatie behaald hebt. En de stappen die je ervoor zet om het te behalen.

 

Door dit plaatje zo levendig mogelijk te maken, beleef je het als het ware. Je hele lichaam (en energie) is zich bewust van deze ervaring.

 

Hoe visualisatie werkt
Lichaam en geest blijken sterk te reageren op mentale beelden. Het brein maakt daarbij geen onderscheid tussen wat werkelijk gebeurt of wat alleen in gedachten zich afspeelt. Met visualisatie kun je als het ware jezelf mentaal (her)programmeren.

 

Uit onderzoek blijkt dat als je een actie of situatie visualiseert, dezelfde gebieden in je hersenen gestimuleerd worden als wanneer je de actie daadwerkelijk uitvoert. Als je vervolgens daarbij ook succes visualiseert, zal o.a. ook het beloningssysteem in het brein geactiveerd worden.

 

Visualisatie zorgt voor de goede energie
Door het visualiseren denkt jouw lichaam en geest dat je de stappen al gedaan hebt of je doel al bereikt. Hiermee creëer je een bepaalde energie. De energie van transformatie. Deze energie zend je ook (onbewust) uit. En daarmee trek je je uitkomst ook weer aan.

 

Hoe visualiseer je?
● Zorg voor een rustige plek en sluit je ogen.
● Haal je doel of je droom omhoog in je hoofd.
● Maak het plaatje zo levendig mogelijk. Dus met kleuren, details, geuren, geluiden enz.
● Voel hoe het voelt als je in die situatie bent. En laat dit gevoel helemaal binnenkomen.
● Blijf een tijdje zo zitten. Je voelt vanzelf wanneer het lang genoeg is geweest.
● Laat vervolgens de uitkomst van je visualisatie los.
● Onderneem wel elke dag actie in de richting van je doel/droom.
● Herhaal je visualisatie voor een periode van 3 weken een aantal keer per week.

 

Lees ook: [BLOG] De 7 bouwstenen voor succesvol visualiseren

 

 

Hoe jij visualisatie kan gebruiken in jouw business


Ten eerste natuurlijk bij de doelen die je wilt bereiken. Of dat nu gaat om omzetdoelen of kwaliteitsdoelen. Dat maakt niks uit. Daarnaast kun je bij heel veel taken in je bedrijf visualisatie inzetten. Denk maar eens aan een goede presentatie houden. Of een succesvol verkoopgesprek voeren. Zelfs bij het vinden van een locatie voor je training. Er zijn legio mogelijkheden.

 

Nu mijn vraag aan jou:
Gebruik jij al visualisaties in je business? En zo ja: wil je jouw ervaring daarover delen hieronder? Zo nee: ga je het uitproberen? Ik hoor graag jouw verhaal.

 

In mijn workshops gebruik ik ook veel visualisaties als onderdeel om je intuïtie te trainen. Wil jij ook meer je intuïtie inzetten in jouw bedrijf? Maar dan op een concrete manier zodat je het als tool in je business kan gebruiken? Geef je dan HIER op voor mijn 1 daagse workshop Van Onderbuik naar Weten.