Goed visualiseren is makkelijker dan je denkt. Het wordt echter vaak op een verkeerde manier gedaan. Waardoor het niet tot een succes leidt. In dit artikel neem ik je mee langs  7 belangrijke bouwstenen voor succesvol visualiseren. Zodat jij je dromen & doelen makkelijker kan realiseren.

Visualiseren is een vaardigheid
Visualiseren is namelijk een geweldige tool om je dromen, veranderingen of je doelen waar te maken. Topsporters gebruiken dit al veelvuldig. Zij visualiseren constant de opeenvolging van alle bewegingen die zij moeten maken om hun topprestatie te behalen. En ze blijven dit herhalen tot de dag van de wedstrijd.

Wat is visualiseren?
Visualiseren is het denken in een plaatje of eigenlijk video. Je haalt een levendig beeld in je hoofd van hoe is het is als je je doel (of verandering of droom) behaald hebt. Hoe het er dan uitziet. Wat je voelt. Wat je hoort. Wat je ruikt. Wat je proeft.

Doordat je het plaatje helemaal doorleefd en voelt, creëer je daarbij de juiste energie. Je hersenen weten niet het verschil tussen iets wat je nog moet gaan halen of dat wat je al behaald hebt. Daardoor wordt de energie aangemaakt alsof het die prestatie al hebt gerealiseerd. En daarmee zend je de energie uit die jou helpt om je doel te verwezenlijken.

Lees ook: [BLOG] Bereik je doelen door visualisatie

De stappen voor succesvol visualiseren
Ik zie dat mensen vaak enthousiast aan het visualiseren gaan, maar na 2 weken afhaken.
Waarom? Omdat ze het gevoel hebben dat het ze niet lukt. Ze niet die verandering of doel ervaren dat ze voor ogen hebben.
Om succes te hebben met een visualisatie zijn 7 onderdelen heel belangrijk.
Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet:

Bouwsteen 1: Motivatie
Je motivatiebron voor het visualiseren moet echt liggen in het daadwerkelijk willen ervaren én zien wat er komt. Je moet openstaan voor wat er komt en het niet al vooraf vastleggen.

Bouwsteen 2:  Ontspanning
 Visualiseren werkt het best als je ontspannen bent. In een staat van ontspanning sta je meer open voor suggestie en word je minder gehinderd door afleidende gedachten. Zoek dus een rustige plek op waar je niet gestoord kan worden.

Bouwsteen 3: Tegenwoordige tijd
Visualiseer altijd in de tegenwoordige tijd. Dus alsof het nu plaatsvindt of heeft plaatsgevonden. Niet als iets dat nog staat te gebeuren. Ons onderbewuste en het universum neemt alles letterlijk. Als je jezelf over een jaar als gezond visualiseert, blijf je in de toekomst gezond worden i.p.v. NU.

Bouwsteen 4: Detaillering
Visualiseer tot in de diepste details. Kleur je plaatje in je hoofd  in vanuit verschillende invalshoeken en met zoveel mogelijk details. Denk hierbij aan wat je ziet, voelt, hoort, ruikt en proeft. Maakt het hele plaatje levend.

Bouwsteen 5:  Ruimte in je visualisatie
Visualiseer niet te letterlijk  en laat ruimte over in je visualisatie qua tijdstip en sommige details. Laat dat over aan het universum en vertrouw op het resultaat. Voorbeelden van te letterlijk visualiseren is dat je visualiseert dat je op 31/03/2016 de jackpot wint of over een maand pijnvrij bent. Beter is om te visualiseren dat je elke dag nog rijker of gezonder wordt i.p.v. op een meetbaar moment.

Bouwsteen 6: Kracht van herhaling
Herhaal je visualisatie regelmatig en zo vaak als je kunt. Door het vaker te herhalen wordt de impact op je onderbewustzijn krachtiger. Stop ook niet na een paar dagen. Geef het de tijd en spreek met jezelf af dat je gedurende een periode van minstens 4 weken het regelmatig doet.

Bouwsteen 7: Vertrouwen
Vertrouw op je onderbewustzijn. Laat na iedere visualisatie je doel los. Gedachten en gevoelens lopen synchroon als het verstand en onderbewustzijn het met elkaar eens zijn. Hierdoor kan de energie ongestoord met jouw doelen en verlangens aan de slag gaan.

Nu mijn vraag aan jou:
Welke veranderingen of doelen wil jij realiseren? Pak er eentje en ga ermee aan de slag. Gebruik de 7 bouwstenen en deel je vorderingen hieronder. En onthoud: doelen zijn te realiseren, als je maar in de actie gaat & vertrouwen hebt.

Wil je nog meer doen met jouw energie en je intuïtie in jouw business? Download dan mijn GRATIS Energetisch Ritueel voor meer Productiviteit en zie jouw productiviteit vertienvoudigen.

Ook interessant:
1. Het energetisch ritueel voor Business Groei & Succes
2. 7 tips – Uit je hoofd terug naar je gevoel
3. Waarom vertrouwen op je intuïtie moeilijk is
4. Maanfasen in Business: Hoe de maan je kan helpen om je bedrijf te laten groeien

Shopping-tips:
<3 Energie Training 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf
<3 Business Intuition Cards
<3 Boek E-Kwadraat – Pam Grout Jouw Gedachten vormen jouw werkelijkheid; 9 experimenten